Het begon zo’n anderhalf jaar geleden als een Facebook-groep die in verzet kwam tegen de sanctie op praktijkbegeleiding. Het afgelopen jaar is de Landelijke Beroepsgroep Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) uitgegroeid tot een steeds professioneler wordende stichting die veel verder kijkt dan het schrappen van de sanctie. Voorzitter Jos Post schreef op verzoek van RijschoolPro een nieuwjaarscolumn. Hij beschrijft onder meer de rol die de LBKR wil spelen.
COLUMN – Op het moment dat ik dit schrijf is het alweer nieuwjaarsdag. Ik ben al wel tien keer begonnen met schrijven, negen keer dus ook weer gestopt. Ik wil vooral een positief verhaal schrijven want we leven al genoeg in een negatieve wereld. Zo ook in de rijschoolbranche, we zouden met elkaar ook de positiviteit kunnen zoeken.
Zie de rijschoolwereld eens door een andere bril, we zijn één grote organisatie met elkaar. In ieder groot bedrijf zijn er normaliter diverse afdelingen, als deze afdelingen niet goed met elkaar samenwerken, komen er klachten. Dit kun je ook vertalen naar onze branche.
We willen de zaak scherp houden
Vanuit de directie (de politiek) wordt er dan uiteindelijk (als het uit de hand dreigt te lopen) aan de touwtjes getrokken om alles weer recht te breien. Dit laatste wil je niet. In de meeste organisaties worden per afdeling werkoverleggen gehouden. Werkoverleggen zijn ervoor om mogelijke problemen snel boven tafel te krijgen en gericht oplossingen hiervoor te zoeken.
In deze werkoverleggen zijn meestal dezelfde mensen aan het woord. Ook zit er wel vaak iemand bij die lastige vragen stelt. Deze persoon wordt dus ook vaak als vervelend gezien. Maar voor een bedrijf zijn dit zeer waardevolle mensen, want deze mensen houden de zaak scherp! Zie het LBKR maar even als die lastige persoon. Dit is dus positief want wij willen de zaak scherp houden!
We moeten ophouden met moddergooien
Wij waren er niet geweest als we tevreden waren met hoe alles in zijn werk gaat. Guido Weijers bracht me er er gisteravond weer op, het was de uitspraak van de oud-burgemeester van Amsterdam: zorg goed voor de stad en voor elkaar. Hier zouden we van moeten maken: zorg goed voor de branche en voor elkaar.
Ik denk dat we moeten ophouden met moddergooien, we moeten de dialoog voeren. Alleen zo komen we verder en kunnen we laten zien dat we eigenlijk allemaal hetzelfde willen, een gezonde branche met goede voorwaarden voor een ieder met goede wil!
Voor iedereen wens ik dan ook zowel privé als zakelijk een fantastisch 2018!
Jos Post, voorzitter LBKR
Bron: Verkeerspro Auteur: Nadine Kieboom Publicatie datum: Fri, 05 Jan 2018 13:18:26 +0000
Recente reacties