Monthly Archives

juli 2018

Minister zet appverbod voor fietsers door

By | Nieuws, Verkeerspro | No Comments

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat komt later dit jaar met een voorstel voor een verbod op handheld telefoongebruik op de fiets. Hiermee zet ze het plan door dat in 2016 is opgesteld door toenmalig minister Melanie Schultz-van Haegen. Na de zomer start bovendien een campagne tegen afleiding in het verkeer door de smartphone.

Minister Van Nieuwenhuizen denkt dat een verbod op handheld telefoongebruik op de fiets helderheid schept en mede de sociale norm bepaalt. Daarom wil ze het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 zodanig aanpassen dat handheld telefoongebruik verboden wordt, vergelijkbaar met de regeling voor automobilisten.

Nieuwe campagne

Het verbod is een van de drie initiatieven om afleiding in het verkeer door smartphones tegen te gaan. Daarnaast gaat begin september van dit jaar een nieuwe campagne van start rond dit thema. “Met de campagne wordt een beeldmerk gelanceerd dat, net als Bob, lange tijd symbool kan staan voor de nieuwe norm voor zowel fiets als gemotoriseerd verkeer”, aldus minister Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.

Verder is in september 2017 het convenant ‘Veilig gebruik smartfuncties in het verkeer’ gelanceerd. Inmiddels hebben 50 partijen – waaronder producenten, verzekeraars, autoleasemaatschappijen, transportorganisaties en werkgevers – getekend en is toegezegd dat zij concrete acties gaan ondernemen. “We gaan door met werven van nieuwe partijen zodat we met zoveel mogelijk organisaties werken aan een verdere invulling van een veilige norm om afleiding door smartfuncties te voorkomen, ieder vanuit zijn eigen mogelijkheden.”

Automodus-apps

De apps die nu al beschikbaar zijn, zorgen ervoor dat bestuurders onderweg geen berichten binnenkrijgen. Ook kunnen de apps eventueel automatisch een bericht terugsturen naar de verzender dat het momenteel niet mogelijk is te antwoorden. “Omdat deze systemen niet weten of je bestuurder of passagier bent of in de trein zit, werken deze op vrijwillige basis. In het kader van het convenant zullen we met marktpartijen blijven zoeken naar verbeteringen van deze technische instrumenten en manieren om het gebruik hiervan te stimuleren.”

De minister heeft overigens zelf de medewerkers van haar ministerie én haar collega-ministers opgeroepen de automodus te activeren op hun smartphone.

Lees ook: Gebruik mobiele telefoon op de fiets wordt verboden

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Wed, 18 Jul 2018 14:24:24 +0000

Read More

CBR past Rijschoolzoeker aan op nieuwe website

By | Nieuws, Verkeerspro | No Comments

De Rijschoolzoeker, onderdeel van de nieuwe website van het CBR, wordt op een aantal punten aangepast. Zo wordt het slagingspercentage toegevoegd aan het resultaat wanneer bezoekers zoeken op naam van een rijschool. Wat voorlopig niét wordt aangepast is de lange lijst met rijscholen die verschijnt bij de zoekresultaten. Veel rijscholen in die lijst komen niet uit de regio waarop oorspronkelijk gezocht is, wat tot veel commentaar heeft geleid binnen de branche. 

De Rijschoolzoeker is de nieuwe versie van de website www.rijschoolgegevens.nl, wat nu ondergebracht is bij CBR.nl. De nieuwe zoekmachine stuitte op veel kritiek uit de branche. Ook de brancheorganisaties kregen vanuit hun leden klachten over de pagina. Veel pijnpunten zijn er al uitgehaald, laat voorzitter Eric Bakker van de VRB weten. Alle resterende opmerkingen worden nu verzameld. “Bij het eerstvolgende branchevoorzittersoverleg zullen we dan gezamenlijk alle voors en tegens bespreken en vervolgens met een passende oplossing komen.”

Zoekresultaten

Bij een zoekopdracht wordt een straal van 25 kilometer gehanteerd. Ook worden rijscholen buiten die straal van 25 kilometer getoond als ze examenresultaten hebben gehad binnen de straal van 25 kilometer. “Dat levert in druk bevolkte gebieden veel hits op met rijscholen uit plaatsen waarvoor je op het eerste oog niet zo gauw zult kiezen”, laat het CBR weten. “Je kunt de straal echter altijd verkleinen door in te zoomen op de kaart. Dan krijg je een overzichtelijke lijst met rijscholen en hun aantal examens en slagingspercentage.”

Volgens het CBR doen jongere gebruikers dit laatste al automatisch. Daarom is de organisatie niet van plan dit punt direct aan te passen. “We willen eerst in overleg met de branche bekijken of bijvoorbeeld de straal van 25 kilometer minder moet worden.”

Gegevens rijschool aanpassen

Het CBR heeft in een bericht op ‘TOP’ enkele aanpassingen aangekondigd. Zo was het voor opleiders op het oude www.rijschoolgegevens.nl mogelijk om zelf hun gegevens aan te passen, waaronder telefoonnummer en e-mailadres. Dat kan in de nieuwe Rijschoolzoeker niet. Hiervoor kunnen ze nu een digitaal formulier gebruiken. De verwerking van de gegevens kan enkele dagen duren.

Op termijn komt er een koppeling tussen het examenreserveringssysteem TOP-internet en de Rijschoolzoeker. De gegevens die rijscholen moeten invullen of aanpassen voor TOP-internet worden dan automatisch overgenomen in de Rijschoolzoeker.

Slagingspercentage

Op de Rijschoolzoeker kan de bezoeker ook een rijschool op naam zoeken. In dat geval krijgt hij alle gegevens van de rijschool te zien, maar zonder slagingspercentages. “Dit komt omdat rijscholen meerdere praktijkopleidingen (examencategorieën) kunnen hebben. We willen gaan toevoegen dat je via deze route, door te kiezen voor een voertuig, ook de slagingspercentages in beeld krijgt. Dat is echter veel werk, dus deze mogelijkheid zal er nog niet zo snel zijn.”

Onder het kopje ‘Filteren’ kunnen consumenten met schuifjes de resultaten afstemmen op slagingspercentage of aantal examens. Omdat er landelijke rijscholen zijn met meer dan 5.000 examens, loopt dit schuifje vaak van 0 tot bijvoorbeeld 5639. Dat maakt het onoverzichtelijk. “Als je bijvoorbeeld het linker schuifje iets verplaatst, spring je zo van 0 naar 200. Dit willen we gaan aanpassen, bijvoorbeeld door het maximumaantal te veranderen in > 500.”

Positief

De vernieuwde website www.cbr.nl wordt verder overigens goed ontvangen, meldt het exameninstituut. “De overzichtelijkheid en duidelijkheid oogsten lof, zowel intern als extern. Tijdens een vooronderzoek onder jongeren werd de geschiktheid voor smartphones al zeer gewaardeerd.”

Voor de vernieuwde site zijn honderden nieuwe tekstpagina’s geschreven en duizenden links aangepast. “Zo’n gigantische operatie levert altijd verbeterwerk op. Zo kloppen niet alle links. Daarom zijn we erg blij met de tips die we in de afgelopen week hebben ontvangen vanuit onder meer de rijschoolbranche. We werken hard door om die punten te verwerken.”

Bron: Verkeerspro Auteur: Nadine Kieboom Publicatie datum: Thu, 19 Jul 2018 09:13:42 +0000 Read More

Examen móet doorgaan, of de rijschool het daarmee eens is of niet

By | Nieuws, Verkeerspro | No Comments

Het was vorige week volop in het nieuws: rijscholen sturen kandidaten veel te vroeg op examen, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan en de examinator de rit moet afbreken. Bij Rijschool Westeraam in Elst was die week juist het tegenovergestelde aan de hand. Medewerkers werden ernstig onder druk gezet door ouders van een kandidaat om zijn praktijkexamen door te laten gaan, terwijl hij er volgens de rijschool nog lang niet klaar voor was. De eigenaresse van de rijschool, Harriet Jansen, doet haar verhaal.

Bij Rijschool Westeraam mogen kandidaten alleen op examen mag gaan als zij er klaar voor zijn, verzekert Jansen. “Bij het aanvragen gaan we er vanuit dat de leerling iedere week blijft lessen. Door omstandigheden kan het soms voorkomen dat de toets of het examen bij nader inzien toch te vroeg komt voor de leerling. We verschuiven dan het examen of we adviseren om extra lessen te nemen. De meeste leerlingen en ouders zijn het daarmee eens en volgen gelukkig ook ons advies op.”

Onverantwoordelijk

Vorige week heeft de rijschool noodgedwongen een praktijkexamen van een kandidaat niet door laten gaan. “Alle instructeurs die hem les hebben gegeven waren het erover eens waren dat hij niet op examenniveau zat en dat afrijden onverantwoordelijk zou zijn. Veiligheid staat bij ons voorop. 
Hij had anderhalve maand niet gelest en totaal 26 uur in de auto gezeten bij twee verschillende rijscholen. Een enkele ouder denkt dat wij extra lessen laten afnemen om zo onze verdiensten op te schroeven, maar dit is bij ons zeker niet het geval, omdat we wachtlijsten hebben van twee tot drie maanden.”

De ouders van de leerling waren het niet eens met deze beslissing. “Ze hebben ons telefonisch, via Whatsapp en via sociale media onder druk gezet en ze hebben zelfs gedreigd met juridische stappen om het praktijkexamen af te dwingen. Ook hebben ze contact opgenomen met de VRB, waarbij wij zijn aangesloten.” De ouders sommeerden de rijschool op het ingeplande examenmoment een lesauto klaar te hebben staan. “Deden we dat niet, dan zouden ze ons aansprakelijk stellen voor alle daaruit voortvloeiende kosten. Ze gaven aan dat het praktijkexamen een momentopname was en dat ze hun zoon liever zouden laten zakken en een ervaring rijker laten zijn dan het examen te verplaatsen.”

We kunnen een leerling die de veiligheid van zichzelf en andere weggebruikers in gevaar brengt niet op examen laten gaan

Meerijden

De rijschool stelde de moeder voor eens mee te rijden tijdens een les, om haar zelf het niveau van haar zoon te laten zien en nadien samen te beslissen over het vervolgtraject. Op dit verzoek is ze niet ingegaan. Inmiddels kon het examen niet meer kosteloos worden verschoven. Om de leerling toch nog tegemoet te komen heeft de rijschool de kosten van het afgelaste examen op zich genomen. “Het geld van het praktijkexamen is volledig teruggestort naar de leerling. De kosten van het ingekochte examen, 102 euro, hebben wij ook volledig voor eigen rekening genomen.”

De kwestie liep vervolgens zo hoog op dat de ouders onder foto’s van geslaagde kandidaten op de Facebookpagina negatieve berichten over de rijschool plaatsten. “Het hele gebeuren heeft ons veel stress en energie gekost. Sommigen adviseerden ons: laat hem toch opgaan, dan ben je van het gezeur af. Maar dit is tegen onze principes, dus we werkten hier niet aan mee. We kunnen een leerling die de veiligheid van zichzelf en andere weggebruikers in gevaar brengt niet op examen laten gaan. Dit willen we niet op ons geweten hebben.”

Advies

In de algemene voorwaarden heeft Rijschool Westeraam duidelijk staan dat de instructeur bepaalt wanneer het examen of de tussentijdse toets plaatsvindt. Westeraam is aangesloten bij Stichting Rijschool Belang (SRB), maar ook deze stichting kan niet meer doen dan bemiddelen tussen kandidaat en rijschool. De rijschool had met name baat bij de hulp vanuit branchevereniging VRB. Het advies: niet toegeven aan de dreigementen.

Als jij als ervaren rijinstructeur van mening bent dat de kandidaat er niet klaar voor is, niet overstag gaan.

“Jij bepaalt als rijschool wat er gebeurt, je moet alle de regie over je rijschool hebben”, zegt Irma Brauers namens de VRB. “Een collega schreef in een ander vakblad de treffende woorden: ik discrimineer niet, maar iedereen die bij mij les neemt, houdt zich aan mijn regels. Sta achter je principes, streef kwaliteit na en als dat de leerling niet bevalt moet je afscheid nemen van elkaar. Als jij als ervaren rijinstructeur van mening bent dat de kandidaat er niet klaar voor is, niet overstag gaan. En als je een kandidaat van een andere rijschool overneemt, schroom dan niet om contact op te nemen met die rijschool.”

‘Geen kanskaart in casino’

Rijscholen zouden ouders die blijven aandringen moeten verplichten mee te rijden om te zien wat er in de leswagen gebeurt. “En het bekende verhaal: ik heb zelf mijn rijbewijs in 20 lessen gehaald, naar het rijk der fabelen verwijzen”, aldus Brauers.

Dat het CBR stelde dat slecht voorbereide kandidaten langer moeten wachten om herexamen te doen, is een goede zaak, stelt ze. “En je moet leerlingen ook hiervan in kennis stellen dat dit de consequentie kan zijn of een onvoldoende voorbereid op examen gaan. Juist rijscholen die goed werk leveren zal niet de zwartepiet toegespeeld worden. Dit treft alleen de rijscholen die met minder goede bedoelingen kandidaten aanbieden. Het rijexamen is geen kanskaart in het casino, dat is de plaats om een gokje te wagen niet de openbare weg.”

Lees ook: CBR wordt strenger: examens vaker afgebroken bij gevaar

Bron: Verkeerspro Auteur: Nadine Kieboom Publicatie datum: Thu, 19 Jul 2018 10:28:22 +0000 Read More

Rijden na slapeloze nacht vergelijkbaar met rijden onder invloed

By | Nieuws, Verkeerspro | No Comments

Eén slapeloze nacht heeft hetzelfde effect als rijden onder invloed van 0.9 tot 1.0 promille alcohol. Dat is twee keer de wettelijke limiet voor ervaren bestuurders en ruim vijf keer de wettelijke limiet voor beginnende bestuurders. Hiervoor waarschuwt Veilig Verkeer Nederland (VVN). Ook maken we vaak de fout door bij vermoeidheid een raampje te openen of de radio harder zetten: niet doen, zegt de organisatie.

Vermoeide bestuurders rijden minder accuraat. Ze reageren trager op prikkels en hebben meer moeite met behouden van de koers, meldt VVN. Ook maken slaperige bestuurders minder gebruik van de spiegels. Hierdoor ontstaat een gebrek aan overzicht. Vermoeide bestuurders hebben dan ook 3 tot 8 meer kans op een verkeersongeval met letsel. VVN waarschuwt daarom vakantiegangers die met de auto vertrekken voor een lange reis.

Ongevallen

Vermoeidheidsongevallen zijn niet alleen een kwestie van te lang achtereen doorrijden: ook slecht of te kort slapen, stress, of tijd van de dag kunnen vermoeidheid veroorzaken. Uit een studie blijkt dat vermoeide mensen minder goed koers kunnen houden, vaker bijna of helemaal de zijlijn overschrijden en dat de stuurcorrecties abrupter en groter zijn. De meeste vermoeidheidsongevallen vinden plaats op auto(snel)wegen, in de late avond en vroege ochtend. De consequenties zijn meestal zeer ernstig: er wordt niet of te laat geremd, waardoor de botssnelheid hoog ligt.

Volgens een schatting, gebaseerd op buitenlandse studies, is in 10 tot 15 procent van de ernstige verkeersongevallen sprake van vermoeidheid. Ongeveer de helft van de bestuurders geeft aan weleens zeer vermoeid achter het stuur te hebben gezeten of bijna in slaap te zijn gevallen.

Powernap

“Als het aankomt op het voorkomen van vermoeidheid tijdens het rijden wordt vaak dezelfde fout gemaakt”, vertelt VVN-directeur (a.i.) Alphons Knuppel. “We kiezen sneller voor het onderdrukken van de symptomen, dan het bestrijden van de oorzaak. We zetten een raampje open voor frisse lucht, draaien de radio harder of vinden ons heil bij koffie en energiedrankjes” De enige werkende optie is om de auto aan de kant te zetten voor een korte slaappauze. “Dat kost hooguit een kwartier, de optimale lengte voor een powernap. Bij langer slapen kom je in een diepere slaap terecht waardoor je juist moe en duf wakker wordt. Wil je toch door blijven rijden, maak de reis dan met meerdere bestuurders. Dan kun je elkaar afwisselen.”

Lees ook: 6 tips voor leerling en instructeur: wat te doen bij zwaailicht en sirene?

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Fri, 20 Jul 2018 06:35:11 +0000

Read More

‘Help, we verliezen onze toppers in de rijschoolbranche’

By | Nieuws, Verkeerspro | No Comments

Hoe houd je je goede rijinstructeurs binnenboord? Veel ondernemers kunnen vanwege de kleine marges hun medewerkers niet het loon bieden dat ze verdienen. Bij de verkeersschool van Ruud Rutten in Venlo deed zich vrijdag een situatie voor die typerend is voor deze ontwikkeling. De voorzitter van branchevereniging FAM schrijft erover in een ingezonden stuk.

“Ik moet het even kwijt. Vrijdagmorgen 9.30 uur. Iedereen is in vakantiesfeer en het weer ook 25 graden in de vroege ochtend. Gezellig zitten wij wat te keuvelen op kantoor met enkele medewerkers. Zowel instructeurs als administratiemedewerkers. Ik leg hun uit waar we als brancheorganisaties samen met het CBR naartoe willen in de toekomst.

Hopelijk krijgen we de steun uit Den Haag om een mooie stap te maken in de toekomst van de rijinstructeur. Ik lees de hoop in de ogen van enkelen die al vele jaren bij ons in dienst zijn. Hoop, maar eerlijk is eerlijk, ik zie ze denken: Ruud, dit horen we al jaren. Gaan wij het nog mee maken.

Het gaat erom hoe je het oplost, jongedame. En niet van schrik zonder te kijken van rijstrook wisselen en andere weggebruikers in de problemen brengen.

De winkeldeur gaat open. Er komt een kandidaat binnen. Gisteren gezakt voor haar rijexamen. De betreffende instructeur loopt naar haar toe en vraagt of ze al enigszins over de teleurstelling heen is. Het antwoord is kort maar krachtig: ‘Nee’. En: ‘Ik wil volgende week weer op examen’. Ik leun even achterover en ben benieuwd hoe dit wordt opgepakt. De medewerkster van kantoor legt netjes uit wat de spelregels zijn bij het reserveren van een herexamen en adviseert de jonge dame even rustig te blijven en met haar instructeur een goed plan te maken naar haar herexamen. Uiteraard gaat ze nog op vakantie en de betreffende instructeur ook.

Ze is en blijft ervan overtuigd dat ze super gereden heeft, veel ervaring heeft met haar Armeens rijbewijs en nu komt het: het was de examinator. De examinator had constant rustige buitenaf straatjes gereden tot het moment dat hij het genoeg vond en de tijd was aangebroken om haar te laten zakken en door het moordend drukke centrum van Venlo terug te rijden naar de oproepplaats.

We kennen het. Verkeerde rijstrook. Maakt niet uit: het gaat erom hoe je het oplost, jongedame. En niet van schrik zonder te kijken van rijstrook wisselen en enkele andere weggebruikers in de problemen brengen. Uiteraard was dit niet waar. ‘Ik heb gekeken, ik rij immers al jaren. Ik ben er ingeluisd.’ De instructeur blijft rustig en probeert samen met de medewerkster en inmiddels een vrouwelijke collega duidelijk te maken wat er mis ging en hoe het beter kan. Geen gehoor.

Dit is het moment dat ik het niet meer hou. Ik sta op loop er naar toe en vraag de jonge dame even naar mij te luisteren. Ik leg haar uit dat ook ik het erg jammer vind dat ze gezakt is. Maar voor de rest moet ik haar toch echt vertellen dat onze instructeurs hun stinkende best doen met iedere kandidaat. Dat ik echt nog nooit meegemaakt heb dat een examinator van het CBR iemand bewust laat zakken. En ja, in het hedendaagse verkeer is het soms druk en soms minder druk.

Ik leef met hen mee en realiseer me dat dit de reden is waarom ik de laatste jaren al enkele toppers ben kwijtgeraakt.

Ik heb nog een nieuwtje voor haar. Als ze voor reden vatbaar wordt en met haar instructeur een goed plan maakt en dit ook opvolgt en ze slaagt de tweede keer, krijgt ze een rijbewijs waarmee ze ook buiten Venlo mag rijden. En geloof mij. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, daar is het pas druk.

Ze begint te huilen. Gaat met haar echtgenote overleggen en druipt af. Mijn medewerkers druipen af naar de koffieautomaat om dit voorval gezamenlijk te verwerken en weer verder te gaan met hun volgende kandidaat. Ik probeer iedereen nog een hart onder de riem te steken. Leef met hun mee en realiseer me dat dit de reden is waarom ik de laatste jaren al enkele toppers ben kwijtgeraakt.

Toppers die de branche volledig hebben verlaten. Niet naar de concurrent zijn gelopen maar elders een nieuwe carrière hebben opgebouwd. Omdat inspanning en beloning totaal niet in verhouding staan. Ik krijg er zelfs begrip voor. Ik denk: Ruud dit moet echt anders, dit verdient een hardwerkende instructeur niet. Maar dit verdient deze branche ook niet. Gelukkig gebeurt dit niet dagelijks, maar het doet wel pijn en doet onze branche tekort.”

Ruud Rutten

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Sat, 21 Jul 2018 11:56:49 +0000

Read More

Aantal caravans en campers in Nederland hoger dan ooit

By | Nieuws, Verkeerspro | No Comments

Nederland telt voor het eerst meer dan 550.000 caravans en campers. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Begin deze maand stond de teller op 437.442 caravans en 115.359 kampeerauto’s.

De verkoop van nieuwe campers steeg dit jaar tot en met juni met 16,1 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017, tot 1.461 exemplaren. De caravanverkoop bleef stabiel in vergelijking met het voorgaande jaar, op 4.426 stuks, oftewel tachtig minder (1,8 procent).

“Qua aantal caravans per hoofd van de bevolking zijn we samen met Zweden de Europese koploper en waarschijnlijk zelfs van de wereld. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld en ook vouwwagens zijn weer helemaal terug van weggeweest. We zijn en blijven een op-en-top kampeerland”, vertelt Siewert Gorter, voorzitter van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. Nog niet eerder hadden de Nederlanders zoveel kampeermiddelen in bezit, aldus Hans Louwers, secretaris van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI). “En dan tellen we nog enkel de gekentekende caravans en campers.”

Rijvaardigheidstrainingen

Een groep rijscholen is vorig jaar gestart met het geven van rijvaardigheidstrainingen voor camperaars. De training is opgezet door BOVAG in samenwerking met de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), een platform voor camperaars. Aanleiding is de flinke groei van het aantal campers in Nederland, in combinatie met de verkeersveiligheid, vertelde René Smit van NKC eerder. Het rijden in een camper vraagt om andere vaardigheden van de eigenaar dan het besturen van een auto. Bovendien zijn de meeste bestuurders ouder dan 60.

Lees ook: Nieuwe categorie C1-rijbewijs vooral voor camperbestuurders

Bron: Verkeerspro
Auteur: Remco Nieuwenbroek
Publicatie datum: Mon, 23 Jul 2018 10:54:52 +0000

Read More

Nieuwe voorzitter voor Raad van Toezicht CBR

By | Nieuws, Verkeerspro | No Comments

De Raad van Toezicht van het CBR krijgt per 1 augustus een nieuwe voorzitter. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft Jan Mengelers benoemd. Petra Delsing is blij met de benoeming. 

Jan Mengelers is sinds 2014 voorzitter van het College van Bestuur van de TU Eindhoven en heeft een veel ervaring op het terrein van wetenschap, bestuur, technologie en innovatie. Mengelers bekleedt verschillende nevenfuncties op deze terreinen en was van 2008 tot 2013 voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO. Jan Mengelers volgt Gerlach Cherfontaine op die op 1 mei jl. afscheid nam als voorzitter.

‘Zeer verheugd’

Petra Delsing, algemeen directeur CBR is ‘zeer verheugd’ met deze benoeming: “We staan voor grote technologische en maatschappelijke veranderingen op ons werkterrein, de mobiliteit. Jan Mengelers heeft als voorzitter bij uitstek een grote toegevoegde waarde bij het realiseren van onze strategische koers. Het CBR ziet daarom uit naar de samenwerking.”

De beroepsgroep LBKR heeft al gereageerd op de benoeming: “Er gaat veel goed bij het CBR. Ik hoop op verbeterd toezicht op de wachttijden praktijkexamen en met name ook van de medische procedure”, aldus Bert de Weerd namens de belangengroep.

Lees ook: René Verstraeten stopt als financieel directeur bij CBR

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Tue, 24 Jul 2018 10:52:47 +0000

Read More